Ország-világ

2005.08.11. 00:00

Különböző lesz az idősotthonok támogatása

Az idősotthonok az újonnan felvett gondozottak ápolási szükséglete alapján különböző összegű állami támogatást kapnak január 1-jétől. Lapunk hétfői számában már beszámoltunk arról, hogy a változások az eddigi meghatározott összegű fejkvótákat érinti, mégpedig úgy, hogy különbséget tesz a gondozottak ápolási szükséglete között.

Bánky B.

A támogatás mértékét ez alapján három kategóriába sorolják: a normatív támogatás mértéke 50, 100, illetve 120 százalék lesz – hangzott el az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ICSSZEM) tegnapi tájékoztatóján. Bár a nyugdíjasotthonok vezetői tartottak attól, hogy egy szigorú támogatási rendszer esetén csak kevesek után kapnák meg a jelenlegi 737 ezer forintos fejkvóta teljes összegét, most fellélegezhetnek, hiszen 120 százalékos kategória is létezik, és a szociális tárca ígérete szerint a támogatás keretösszege nem csökken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában