Ország-világ

2005.08.25. 00:00

Már vidékre is eljutnak az éjszakai buszjáratok

Vajta Z.

Kétszeresére bővíti éjszakai hálózatát jövő csütörtöktől a BKV. Nem lesz olyan része Budapestnek, ahova 1–1,5 kilométeres gyaloglás mellett ne lehessen éjjel eljutni. A szomszédos településekre is indulnak ezentúl éjszakai buszok. Egyszersmind kényelmesebbé is válik az éjjeli közlekedés. A járatok ugyanis átszelik az egész várost. A Rózsadombról például átszállás nélkül lehet eljutni Rákoskeresztúrra. Nagytétényből pedig Újpalotáig vezet majd a vonal egyhuzamban. Ha valahol mégis át kell szállni, a buszok bevárják egymást. Mivel szinte valamennyi busz a belvároson halad át, a Kis - és Nagykörút forgalmas útjain akár 7–8 percenként is jönnek majd a buszok. Az éjszakai járatok számai 9-cel kezdődnek. Az ezután következő számjegyek az ugyanott nappal közlekedő járatokra utalnak. A 956-os az 56-os villamosra, a 973-as a 73-asra, a 907-es a 7-es buszra. A térképet a BKV pénztárai árusítják.

A korábbi hálózat átalakítását egy civil szervezet kezdeményezte a városházán. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület terveit látva Vajda Pál főpolgármester-helyettes utasította a BKV-t a megvalósításra. A rendszerhez a BKV pazarló szolgálati járatait használták fel, amelyek korábban csak a cég dolgozóit szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában