Ország-világ

2005.08.11. 00:00

Megmenekültek, de egyelőre lakhatatlan maradt a lakásuk

– Lángolt a tető, hatalmas volt a füst! Attól féltünk, hogy átterjed a lakásra is. Ezt szerencsére végül megúsztuk, de a beázás miatt így is lakhatatlanná vált az otthonunk – panaszolja Furtner Otília, miközben a feltekert, csuromvizes szőnyegét vonszolja ki a lépcsőházba.

Vég M.

[caption id="" align="alignleft" width="249"] A lakók munkájának köszönhetően a többi emelet száraz maradhatott
[/caption]A milliós károkat maga után hagyó lángok még kedd délután csaptak fel a ferencvárosi Kinizsi utcában. A helyszínre 28 járművel érkező tűzoltóknak az esti órákra sikerült eloltaniuk a hatemeletes társasház tetőterében keletkezett tüzet. – A tűz okát egyelőre vizsgáljuk, jelenleg csak feltételezéseink vannak. Dohányzás, elektromos hiba vagy tetőszigetelési munka következtében kaphattak lángra a fagerendák. A szándékosság azonban biztosan kizárható – mondja Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Az oltási munkálatok sajnálatos velejárója lett azonban, hogy a hatodik emeleti lakások többsége beázott. A lakóknak gyorsan kellett cselekedniük, hogy legalább a bútorokat megóvják az ipari mennyiségben érkező víztől. – Nejlonfóliával takartam le a szekrényeimet, könyveimet. A tapéta azonban mindegyik szobában menthetetlenül szétázott. A parketta is rengeteg vizet szívott magába, hamarosan olyan lesz, mint a hegyvidék. Aludni néhány hétig biztosan az  öcsémnél fogok – mondja Balogh Endréné, akinek lakására valószínűleg teljes felújítás vár.

A renoválási munka kezdetére azonban három-négy napot még biztosan várni kell, hiszen ennyi idő alatt száradnak ki a falak. Jelenleg ugyanis még ütemesen csöpög víz. – A polgári védelem felajánlott átmeneti szállásokat, de a lakók rokonokhoz költöztek át. A helyreállítást azonnal el kell kezdeni, különben egy egyszerű esőtől tovább nőhetnek a károk – mondja Paál Kálmán IX. kerületi alpolgármester.

Továbbra is omlásveszély van

A polgári stílusban épült ház tetőszerkezete mintegy 400–500 négyzetméteren semmisült meg. Az oltási munkában több mint száz tűzoltó vett részt. A Biblia közben omlásveszély miatt továbbra is tilos a közlekedés. A lakók este tíz körül vehették újra birtokba lakásukat. A hatodik emeleten található tíz lakás mindegyikében keletkezett kár, ezek közül négy szorul teljes felújításra. Önkormányzati szakértők előzetes becslése szerint közel 50 millió forintba fog kerülni a tető helyreállítása.

Vég M. Továbbra is omlásveszély van A polgári stílusban épült ház tetőszerkezete mintegy 400–500 négyzetméteren semmisült meg. Az oltási munkában több mint száz tűzoltó vett részt.

A Biblia közben omlásveszély miatt továbbra is tilos a közlekedés. A lakók este tíz körül vehették újra birtokba lakásukat.

A hatodik emeleten található tíz lakás mindegyikében keletkezett kár, ezek közül négy szorul teljes felújításra. Önkormányzati szakértők előzetes becslése szerint közel 50 millió forintba fog kerülni a tető helyreállítása. A lakók munkájának köszönhetően a többi emelet száraz maradhatott -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában