Ország-világ

2005.08.06. 07:49

Sötét erők a Citadella-ügyben

Dávid Sz. – Kiss G.

Őrület: még mindig fizetni kell! Még mindig 1200 forintunkba kerül, ha le akarunk pillantani a  Citadelláról. Már megírtuk, a Mottone Holdings Kft. júniustól szeptember végéig itt tartja kulturális fesztiválját. A rendezvény miatt lezárták az utat, ez a Kincstári Vagyoni Igazgatóság szerint jogtalan. Bár ígérték, hogy mielőbb rendezik a visszás állapotot, a mai napig nem történt semmi.
Tegnapi cikkünkben a turizmusért felelős illetékesek véleményét tudakoltuk. Kiderült: nem igazán hatja meg őket a jelenlegi helyzet. Most budapesti polgárokat és ismert közszereplőket kérdeztünk meg.
Szondi Péter (46) biztosítási munkatárs: ebben az országban már mindent meg lehet csinálni. Az eszem is megáll, komolyan mondom! Ezek szerint, ha én  a házam előtt elkezdek pénzt szedni azoktól, akik ott akarnak elmenni, akkor azt nyugodtan megtehetem. Ez aztán igen, bravó, főváros!
Galla Ágnes (22) egyetemista: gyakran jártam fel a Citadellához, nagyon szeretem azt a helyet. Főleg vizsgaidőszakban, mert megnyugtató. Még akkor is, ha tele van külföldiekkel. Ez most totális leégés a turisták előtt. Mindig történik valami, ami szégyen a magyarokra nézve.

Verebes István műsorvezető:

Nem ez az első eset, minden évben kipattan valami botrány a Citadella működtetése körül. Sötét érdekeket sejtek az ügy hátterében. Ha nem így van, akkor a hatóságok elrontottak valamit. Nem igaz, hogy egyszer és mindenkorra nem lehet rendezni a kérdést.

Kolláth György alkotmányjogász:

A közigazgatási hatóságoknak feltétlenül és minden körülmények között érvényt kell szerezniük a a törvényeknek. Nem szerencsés, ha a rendezetlen viszonyok hosszú ideig húzódnak. Nincs olyan érdek, üzleti haszon, amely egy jogállamban felülírhatja a törvényeket.

Havas Henrik médiaszemélyiség:

Primitív magyar állapotnak tartom az egész ügyet. Ilyen sehol máshol nem fordulhat elő. Az állam egyes esetekben gyorsan dönt, más helyzetekben pedig tutyimutyi. Évek óta rendezetlen a Citadella működtetése. Sok helyen jártam már, de ilyet még nem tapasztaltam.



Nem ez az első eset, minden évben kipattan valami botrány a Citadella működtetése körül. Sötét érdekeket sejtek az ügy hátterében. Ha nem így van, akkor a hatóságok elrontottak valamit. Nem igaz, hogy egyszer és mindenkorra nem lehet rendezni a kérdést. Kolláth György alkotmányjogász: A közigazgatási hatóságoknak feltétlenül és minden körülmények között érvényt kell szerezniük a a törvényeknek. Nem szerencsés, ha a rendezetlen viszonyok hosszú ideig húzódnak. Nincs olyan érdek, üzleti haszon, amely egy jogállamban felülírhatja a törvényeket.

Havas Henrik médiaszemélyiség:

Primitív magyar állapotnak tartom az egész ügyet. Ilyen sehol máshol nem fordulhat elő. Az állam egyes esetekben gyorsan dönt, más helyzetekben pedig tutyimutyi. Évek óta rendezetlen a Citadella működtetése. Sok helyen jártam már, de ilyet még nem tapasztaltam. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában