Ország-világ

2005.12.04. 18:07

A vén csataló már tudja, mikor választunk

„Honnan tudta szombaton Orbán Viktor, hogy már csak 125 nap van a választásokig?” – kérdezi a meghökkent SZDSZ.

Éber Sándor

A Fidesz elnöke ugyanis tegnap kijelentette a Fiatalok a változásért nevezetű rendezvényen, hogy már érzi a puskapor szagát a 125 nap múlva kezdődő választások előtt. A magát vén csatalónak tituláló pártvezér elmondta, hogy  nagy dolgok vannak készülőben. "A Fidesz elnöke a nemzet megmentője szerep mellett a köztársasági elnök szerepét is magához ragadta" – jelentette ki tegnap Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője csodálkozását fejezte ki, hogy Orbán a Fidelitas-rendezvényen bejelentette a következő parlamenti választások időpontját. Hornt felettébb érdekelné, hogy honnan van a Fidesz elnökének információja a választások időpontjáról, mivel a többi pártnak is érdeke lenne ezt megtudni.

Orbán bejelentése – elszólása? – szerint így április 9-én lesz a parlamenti választások első fordulója. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban szintén erre az időpontra jósolta a voksolásokat. Sólyom László, köztársasági elnök korábban úgy nyilatkozott, hogy nem jelenti be a választások időpontját, s nem konzultál ebben a kérdésben a parlamenti pártokkal. Az időpont jelentőségét az adja, hogy az április választások időpontja és a Fidesz győzelmének esetén elmaradhat a legfőbb ügyész, Polt Péter leváltása. Mások szerint az hétvégeken hemzsegő ünnepnapok miatt május 7. tűnik az első forduló legvalószínűbb időpontjának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában