Ország-világ

2005.12.30. 09:55

Bemutatkozik a Párizsi Magyar Intézet új igazgatója

December 30-án, pénteken délután 2 órakor sajtóbeszélgetés lesz a Műcsarnokban, ahol bemutatkozik Derdák András a Párizsi Magyar Intézet új igazgatója.

BAMA

Derdák tervei között szerepel az, hogy a Párizsi Magyar Intézet könyvtárát médiatárrá bővítse, szorosabb együttműködést kezdeményez a brüsszeli és a londoni intézettel, amelyekkel 2006. március 15-én már közös programot szervez, valamint a „nyitott-ház” koncepció jegyében ősztől éttermet nyit az Intézetben, jelenti a CENA hírügynökség.

A sajtóbeszélgetésen továbbá bemutatkozik Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet leendő igazgatója is. Az eseményen részt vesz többek között Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál ügyvezető igazgatója, Mélyi József, a németországi magyar kulturális évad kurátora, Müller Péter Sziámi, a Magyar Állami Operaház stratégiai igazgatója, valamint Bozsik Yvette és Sebestyén Márta előadóművészek. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által szervezett óévzáró rendezvényen beszédet mond Bozóki András kulturális miniszter és Petrányi Zsolt, a Műcsarnok főigazgatója is, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában