Ország-világ

2005.12.15. 15:58

Brutális magzatföldelők

80 magzat holttestére bukkantak Románia moldovai országrészében, a Iasi melletti Grobnita községbeli erdőben.

BAMA

A pásztor azonnal értesítette a rendőrséget. A magzatokat nejlonzsákokban dobták ki, de az egyik valószínűleg kiszakadt, és a tetemek így kerülhettek a földre, jelenti a CENA hírügynökség.

A törvényszéki orvosok megállapították, hogy a magzatok a iasi-i Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemhez tartozó Anatómiai Intézetből kerültek az erdőbe. Ezt megerősítette a román egészségügyi tárca államtitkára, Ioan Guraga is, aki szerint az intézmény egyik munkása törhette el a formalinban tartott magzatokkal teli üvegeket, és így akarta eltitkolni tettét. Az intézet igazgatója, Constantin Fatu azonban tagadta, hogy formalinban tárolnának magzatokat, bár hozzátette: pontos adatai azért nincsenek, mert őt éppen csütörtökön nevezték ki az intézmény élére.

A helyszínre érkező rendőrök a magzatok között egy pelenkázott újszülött holttestét is felfedezték. Romániában nem ez az első eset, hogy magzatok holttestére bukkannak, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában