Ország-világ

2005.12.14. 11:22

Megint győztek kézilabdás lányaink

A magyar női kézilabda-válogatott bejutott a szentpétervári világbajnokság elődöntőjébe, miután a középdöntő második fordulójában 37-30-ra legyőzte Hollandiát.

BAMA

Az csak a következő, csütörtöki játéknapon derül ki, hogy Németh András szövetségi kapitány együttese ki ellen lép pályára szombaton a fináléba kerülésért. Mehlmann, Vérten és Borbás góljaival jól kezdett a magyar csapat. Pálinger, mint az egész tornán, most is magabiztos volt, valósággal megbabonázta a hollandokat. Furcsa volt látni, számolt be az MTI tudósítója, hogy az elődöntőre matematikailag még esélyes hollandok teljesen alárendelt szerepet játszottak, esélyük sem volt a nagy kedvvel és pontosan játszó magyarok ellen. Bár a második félidőt nagy rohanással kezdte az ellenfél, nem sikerült igazi áttörést elérniük. "A jó kezdés alapvetően befolyásolta a mérkőzést. A támadójátékunk Mehlmann vezérletével magabiztos volt, míg a védelmünk csak akkor lett bizonytalan, amikor a bírók sok kiállítást ítéltek ellenünk. Így aztán nem volt kritikus pontja az összecsapásnak. Az oroszok ellen főleg azok kaphatnak lehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek, és bízom benne, hogy ők is felpörögnek a záró hétvégére" - mondta Németh András. A magyar válogatott csütörtökön 17 órakor a házigazda oroszokkal találkozik, a tét a csoportelsőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában