Ország-világ

2005.12.22. 08:32

Miniszteri elismerés négy pénzügyőrnek

Veres János pénzügyminiszter pénzjutalmat adott négy pénzügyőrnek, akik felderítettek egy szeszhamisító bűnbandát, amely 3,5 milliárdos kárt okozott az államkincstárnak.

BAMA

Veres János pénzügyminiszter pénzjutalmat adott át szerdán négy pénzügyőrnek, akik felderítettek egy szeszhamisító bűnbandát, amely mintegy 3,5 milliárd forint be nem fizetett jövedéki adóval rövidítette meg a központi költségvetést, tájékoztat a kormányzati portál.

A pénzügyminiszter elmondta, a jelentős felderítések a Vám- és Pénzügyőrség észak-magyarországi régiójának (Heves, Borsod és Nógrád megye) több helyszínén történtek, ahol egy jól szervezett bűnözői csoport 2004-2005-ben havi 100-150 ezer liter magas alkoholtartalmú fagyásgátló szerből állított elő hideg eljárással jövedéki engedély nélküli tisztaszeszt, majd azt bekeverés, és aromásítás után értékesítették kiskereskedők részére.

Az akcióban részt vett a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága, a Központi Járőrszolgálat, a Merkúr Bevetési Egység, a Jövedéki Igazgatóság és az illetékes területi Fővámhivatalok jövedéki egysége, összesen mintegy 170 vámnyomozó, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában