Ország-világ

2005.12.30. 08:48

Mladics Moszkvából telefonált?

A hatóságok fokozzák a Ratko Mladics hágai vádlott utáni kutatást, miután a rendőrség lehallgatta egy telefonbeszélgetését - közölte az AP hírügynökség egy meg nem nevezett biztonsági tisztségviselő nyilatkozatát.

BAMA

Ez az illetékeseknek lehetővé tette, hogy megállapítsák segítőtársainak hollétét, akik tudják, hogy Mladics hol bujkál - mondta az említett hírforrás, aki nem mondta meg, hogy pontosan mikor hallgatták le Mladics telefonbeszélgetését, de sejtette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság egykori tábornoka Oroszországból telefonált Szerbiába, jelenti a CENA hírügynökség.

Kértük az oroszokat, ellenőrizzék, hogy Mladics az ő területükön tartózkodik-e, de nem kaptunk semmilyen választ a biztonsági szolgálataiktól - mondta a hírforrás. Közölte, nem tudja, hogy az orosz hatóságok kutatnak-e Mladics után, vagy hogy vannak-e értesüléseik a hollétéről. Hozzátette, hogy hasonló módon, telefonbeszélgetései lehallgatásának köszönhetően fogták el Ante Gotovinát, a legkeresettebb horvát hágai vádlottat is.

Vaszilij Gluscsenko, az orosz ügyészség szóvivője közölte, irodája nem adhat információkat arra vonatkozólag, hogy Szerbia vagy valamelyik másik ország kérte-e Moszkvától, hogy keresse Mladicsot, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában