Ország-világ

2005.12.14. 17:14

Regenerálódnak az idegek az aludttejtől

Orosz biológusok szerint az aludttej valószínűleg segít az idegek regenerálódásában, s az bizonyossá vált, hogy a bélrendszer mikroflórájának zömét adó tejsav baktériumok anyagcseretermékei segítik az osztódó idegsejtek differenciálódását.

BAMA

Az Orosz Tudományos Akadémia I. M. Szecsenov nevét viselő Evolúciós Fiziológiai és Biokémiai Intézetének munkatársai szerint az emberben megtelepedő mikroflóra jobban befolyásolja a szervezet működését, mint eddig feltételezték. Az emésztő traktusban, a légzőrendszerben, a nemi szervekben valamint a bőrön megtelepedő mikroorganizmusok a hámsejteken keresztül részt vesznek a szervezet anyagcseréjében. A mikroflóra összetételét helyesen korrigálva bizonyos bajokból meg lehet gyógyítani embereket, ezért sokan kutatják a mikroorganizmusok gyógyászati tulajdonságait, a gyomorra és a bélrendszerre gyakorolt hatását. (transindex)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában