Ország-világ

2005.12.27. 07:11

Schröder nem éri be kettővel

Németország ex-kancellárját, Gerhard Schröder-t igencsak elhalmozzák munkaajánlatokkal. Nem elég, hogy a svájci Ringier kiadónál és az orosz energia-óriásnál, a Gazprom-nál elvállalta a felkínált munkát, Schröder-nek egy harmadik poszt is már a tarsolyában van.

BAMA

Németország volt kancellárja a világszerte vezető new yorki ügynökség, a „Harry Walker” szónoka lesz, írja a Bild című német napilap keddi száma „Egy nemzetközileg elismert személyiség, aki széleskörű kapcsolatokkal rendelkezik”, jellemzi a cég internetes oldala az egykori államfőt. Schröder irodája azonban cáfolja a lap értesüléseit. Gerhard Schröder igencsak jó társaságba keveredne, hiszen az ügynökségnek dolgozott többek között Bill Clinton, Jimmy Carter vagy Gerard Ford, akik fellépésenként 250 ezer dollárt is kaptak, illetve a jordán királyné, Núr (40 ezer dollár volt a fizetése) és a pakisztáni ex-miniszterelnök, Benazir Bhutto, akinek a szereplését 50 ezer dollárral díjazták. A volt német államfő akár 50-100 ezer dollárt is kaphat fellépésenkét. Ám ez a fizetés kiegészül még az egyéb juttatásokkal (pl. elsőosztályú repülőút, ellátás) (bild)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában