Ország-világ

2005.12.05. 00:00

Tavaszias érzés a fagyos télben

Zord időben gyakrabban nyúlunk a sötét színű ruhák után. Pedig a vidám, friss árnyalatok feledtethetik a mostoha időjárást. A jelszó ezúttal a bátorság, éljen a rózsaszín!

Dávid Szonja

Fekete és barna minden mennyiségben. Sokak szekrénye ezt a képet mutatja. Ám az idei télen az nyer, aki mer. Számos tavaszi színárnyalat közül választhatunk kényelmes és meleg ruhadarabokat. Érdemes a téli kabát alá például becsempészni halványlila, vagy akár „babarózsaszín” farmer nadrágot, és hozzá azonos színű pulóvert, vagy blézert. Bár sokat takar a kabát, és a réteges öltözködés sem könnyíti meg az életünket, a kiegészítőkről nem szabad megfeledkeznünk.

Továbbra is hódítanak a strasszos és a selyem virágos, kitűzők. Egy-egy ilyen kellékkel teljesen átalakíthatjuk hétköznapi viseletünket. Nem utolsó szempont az sem, hogy ezek a dekorációk csak úgy vonzzák a tekintetet. Hódítanak a derékra kötött sálak és a csípő köré tekert láncok is. Az ízléses darabok kiemelik, hangsúlyozzák a derekat. Ám nem árt az óvatosság, a derék, és csípő díszítését inkább csak vékony, darázsderekú hölgyek tegyék. Ellenkező esetben ugyanis olyan testrészünkre hívjuk fel a figyelmet, melyet inkább takarni szeretnénk. Ezért vásárlás előtt a próbafülkében saját magunk érdekében legyünk egy kicsit kritikusak önmagunkkal szemben.

Idén télen újra kivívta magának az első helyet a hosszú szárú csizma. A tűsarkú fazon szinte kötelező. Nélkülözhetetlen darabja a térdig érő midi szoknyáknak. Ám a szűk nadrágokhoz is bátran viselhetjük. Méghozzá úgy, ha a nadrágunkra húzzuk a téli lábbelit, vagyis nem takarjuk el, inkább hangsúlyozzuk a csizmánkat. Nagyon fontos, hogy a szexis tűsarkúban nyújtott lábakkal közlekedjünk, így lesz járásunk elegáns, és végtelenül nőies. Ha erre figyelünk, a kívánt hatás, vagyis az elismerő tekintetek biztosan nem maradnak el.



Hódító kasmír
Ezen a télen újra előkerül a kasmír minta. Ha már beszereztük a speciális „nyomatú” pulóvert, akkor jöhet az egyszínű hozzávaló. Fiatalos, lendületes összeállítás például, ha a kasmír pulóverhez, tavaszi árnyalatú rózsaszín farmer nadrágot és blézert választunk. Praktikus viselet mert elegáns, kihívó és végtelenül kényelmes, ami nem utolsó szempont az öltözködésben.

Ár: Kabát 8900 FT
Blúz 4990 FT,
Nadrág: 8900 FT








Formabontó báj
A nadrágkosztüm szigorúságát egy pillantás alatt megtöri a nadrág hossza. A lábszárközépig érő alsó merész hatását tovább fokozza a szövet bordós árnyalata, valamint a selyemrózsa kitűző. A nyakat hangsúlyozó pulóvert felválthatja színben harmonizáló garbó is. Akinek nem elég a hatás és még fokozni szeretné a látványt, az válasszon a ruha színével megegyező csizmát, lehetőleg hosszúszárút, természetesen tűsarokkal.

Ár: Blézer 9800 FT,
Pulóver 6900 FT,
Nadrág 8900 FT,



Babás kosztüm
Magas, hosszú combú hölgyek előnyben! Ez az összeállítás azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik szó szerint kimagaslanak a tömegből. A háromnegyedes nadrág fazonja ugyanis optikailag megtöri a láb, comb vonalát. Sokan fagylaltszínnek is nevezik a rózsaszín hamvas árnyalatát, nem véletlenül. Ez a szín tipikusan a tavasz-nyár hangulatát idézi, a ruhásszekrényben biztosan mindenki talál ilyen árnyalatú felsőrészt és kiegészítőt is.

Ár: Blézer 7900 FT,
Póló 4980 FT,
Nadrág 8900 FT,







Szexis díva
Selyem és bársony minden mennyiségben. Vagyis csak bátran a nőies, légies anyagokkal! A lila vagy bordó bársony összeállítás tökéletes választás akár egy délutáni koktél partira is, ha már unjuk a „kis feketét”. A felsőrész merész szabásával,– mely láttatja a kart, és egy buja stólával minden szem ránk szegződik majd. A lábbeli ezúttal is szigorúan a hosszú szárú, színben harmonizáló csizma.


Ár: Ruha 9900 FT,



 





[caption id="" align="alignright" width="160"] Stylist: Mónáth Éva, Ruha: Cactus Fashion
[/caption]Nagyvilági dáma
Egy kicsit vissza a múltba. Vagyis a denevér ujj ismét hódít. A szűk fazonú felsőrészek után itt a felmentősereg. Kényelmes és rendkívül mutatós a „bőregér” szabású pulóver. Érdemes hozzá egyenes vonalú nadrágot választani, mert a két szabás ellentéte miatt lesz hangsúlyos a ruhadarab. Egyszerre elegáns és kényelmes viselet a bársony. Azonban óvatosan a bársony nadrággal, mert a világos árnyalat erősítheti az alakot.

Ár: Pulóver 4900 FT,
Nadrág 8900 FT,






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában