Ország-világ

2005.12.30. 00:00

Változások a jövő évi felvételiben

Sz. Sz.

Az új felsőoktatási törvény szerint nem az első, hanem egy diploma megszerzése ingyenes. Mindez azt jelenti, hogy jövő év február 15-ig az is jelentkezhet államilag finanszírozott helyre, aki első diplomáját költségtérítéses szakon szerezte meg. Erről a jelentkezőnek bizonylatot kell beszerezni az illetékes intézménytől. Aki korábban nem önköltséges szakon szerzett oklevelet, az viszont csak költségtérítéses szakon tudja elvégezni tanulmányait.

Ezeket a változásokat azonban nem tartalmazza a két hete megjelent felvételi tájékoztató, mivel abban még a régi törvény szerint tüntették fel a tudnivalókat. A már hatálytalan jogszabály pedig úgy rendelkezett, hogy az jelentkezhet államilag finanszírozott képzésre, akinek még nincs diplomája. A felvételivel kapcsolatos minden részletet amúgy meg lehet találni az Oktatási Minisztériumhoz tartozó www.mup.hu honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában