Ország-világ

2006.02.22. 19:39

Az MSZP programja egybecseng az EU-éval

Az MSZP Új Magyarország programja komolyan veszi az EU versenyképességi célkitűzéseit, a lisszaboni stratégia megvalósítását - jelentette ki az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának vezetője szerdán Budapesten.

BAMA

A szocialisták programja éppen azokat a célokat, az oktatást, a fejlesztést, a munkahelyteremtést, a kutatást, ugyanakkor a szociális biztonságot, a szolidaritást és az esélyegyenlőséget hangsúlyozza, amelyek az egész unióban kiemelten fontosak a versenyképesség növelése miatt - mondta Martin Schulz, aki az MSZP országos közgazdasági tagozatának fórumán tartott előadást.

Az EP szocialista frakciójának vezetője dicsérte az MSZP európai parlamenti képviselőinek aktivitását, konstruktivitását a régi és az új tagállamok közötti viták feloldásában, ugyanakkor szomorúnak nevezte a Fidesz magatartását, amely szerinte külföldön indokolatlanul rossz képet fest Magyarországról.

Hozzátette: a Fidesz elszigetelt helyzetben van Brüsszelben, és a többi európai konzervatív párt is máshogy látja a magyarországi helyzetet, mint az itteni ellenzék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában