Ország-világ

2006.02.06. 00:00

Közös fellépés a terrorizmus ellen az ENSZ keretében

Nő a terrorizmus veszélye, újabb jelentős támadások várhatók – hívta fel a figyelmet az orosz védelmi miniszter. Szergej Ivanov a 42. nemzetközi biztonsági konferencián Münchenben úgy vélte: minden korábbinál nagyobb szükség van arra, hogy az ENSZ égisze alatt lépjenek fel a terrorizmus ellen.

BAMA

Ivanov szerint tarthatatlan, hogy az események megítélésében gyakran kettős mércét alkalmaznak: terrortámadásnak minősítik az Irakban harcoló szövetséges erők elleni merényleteket, ugyanakkor függetlenségi harcnak nevezik a csecsen fegyveresek oroszországi akcióit. Ivanov szorgalmazta, hogy az érintett országok cseréljék ki információikat, és zárják el azokat a pénzügyi csatornákat, amelyek e törvényen kívüli alakulatokat támogatják. A beszláni, dzsakartai, madridi, moszkvai, isztambuli, washingtoni és New York-i tragikus események azt mutatják, hogy a terroristák kihívást intéztek a világközösséggel szemben – hangoztatta az orosz védelmi miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában