Ország-világ

2006.02.23. 09:36

Markó: Március 15-ét nem szabad politikai célokra használni

"Március 15-e a magyar nemzet legszentebb ünnepe, amelyet nem szabad politikai célokra felhasználni" – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök kedden, Bukarestben tartott sajtótájékoztatóján.

BAMA

A miniszterelnök-helyettes a Székely Nemzeti Tanács Székelyudvarhelyre meghirdetett március 15-i gyÛlésére vonatkozó kérdésre válaszolva úgy értékelte, az autonómia az RMDSZ programjának része, az autonómia különbözô formái szükségesek ahhoz, hogy a kisebbség és többség megfelelô módon élhessen együtt, és a magyar közösség megtarthassa a nemzeti identitását. Ezzel egy idôben leszögezte, az autonómia különbözô formáit párbeszéddel és politikai eszközökkel lehet megvalósítani, nem pedig nyilatkozatokkal.

– Március 15-e olyan közös nemzeti ünnepünk, amelyet az elmúlt években sikerült hivatalosan elfogadtatni a román állammal, ebbôl az alkalomból államelnökök, miniszterelnökök intéztek köszöntô levelet a magyar közösséghez. Ezt az ünnepet nem szabad politikai célokra felhasználni – jelentette ki a szövetségi elnök. (népújság)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában