Ország-világ

2006.02.09. 17:37

Oscar-gála - megszakításokkal

Hongkonban az állami TVB televízió csak megszakításokkal, egy ismeretterjesztő műsor közbeiktatásával közvetítheti az Oscar-dájak átadásának ünnepélyes ceremóniáját.

BAMA

Egy kormányrendelet értelmében a Hongkongban működő TVB közszolgálati televíziós társaságnak pontosan meghatározott időpontban kell sugároznia ismeretterjesztő műsorát. A tévé képviselői minden évben kérvényezik, hogy legalább az Oscar-ceremónia napján eltérhessenek a rendeletben megadott időponttól. Az időeltolódás miatt az oktatófilmnek a gála legizaglamasabb részének pillanatában, a legjobb film kategóriájában nyertes Oscar-díjas alkotás kihirdetésekor kell kezdődnie.

A TVB szóvivője elmondta, hogy a kormánytól évek óta azt a választ kapják, hogy az ismeretterjesztő műsor sugárzási időpontjának megváltoztatása "nem szolgálná a közérdeket". Hozzátette még, hogy minden esztendőben rengeteg tiltakozó levelet és bírálatot kapnak a nézőktől az Oscar-közvetítések megaszakítása miatt.

A hollywoodi gála befejezését a TVB az oktatófilm levetítése után közvetíti - felvételről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában