Ország-világ

2006.02.16. 07:27

Szabályozzák az iskolán kívüli képzést

Az iskolán kívüli oktatás - felnőttképzés, tanfolyamok - rendezését és díjazását közgyűlési rendeletben egységesen szabályozza a debreceni közgyűlés, miután egy önkormányzati pénzügyi vizsgálat hiányosságokat tárt fel.

BAMA

Halász D. János, Debrecen alpolgármestere azt követően kezdeményezte a vizsgálatot, miután a szakképző intézetek gazdasági egységének egyik dolgozója jelezte a pénzügyi osztálynak: egy készpénzben kiegyenlített számlát átutalásra is benyújtottak az egységhez.

A város jegyzője átfogó vizsgálatot rendelt el, s mint azt Halász D. János az MTI-nek elmondta, kiderült: szinte minden intézményben másképp szervezik és számolják el a különféle iskolai kereteken kívüli tanfolyamokat és más-más azok költségeinek elszámolása. Volt olyan iskolaigazgató, aki ugyan rendelkezett polgármesteri engedéllyel ilyen tanfolyamok lebonyolítására, de azzal a helyettesét bízta meg, s ezzel már szabályt szegett - mondta az alpolgármester.

Hozzátette: ezekben az esetekben különböző keresetmegvonási büntetést szabtak ki. Halász D. János hangsúlyozta: a vizsgálat egyértelműen kiderítette, hogy károkozás nem történt, az oktatási intézményeket, illetve az önkormányzatot semmilyen anyagi veszteség nem érte. Ugyanakkor a közgyűlés által meghozandó egységes szabályozás szerint ezentúl minden képzést be kell jelenteni az önkormányzatnak, s azokat csak a polgármester engedélyezheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában