Ország-világ

2006.03.20. 11:44

A munkaadók nagyobb szerepvállalása a szakképzésben

A munkaadókat bátorítani kell, hogy nagyobb szerepet vállaljanak a szakképzésben - mondta Magyar Bálint oktatási miniszter a Befektetés és finanszírozás a szakképzésben című uniós konferencia megnyitóján hétfőn Budapesten.

BAMA

A tavaly elindult szakképzési reform fontos eleme a gazdasági szereplők aktív bevonása a képzésbe - mondta Magyar Bálint. Szerinte ennek keretében szoros együttműködést folytatnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, szakmai tanácsadó testületek jönnek létre és a gyakorlati képzés egyre nagyobb része a vállalkozásoknál, cégeknél folyik.

"2002-ben még csak 12 ezer tanulószerződés volt érvényben, ami azt jelentette, hogy a tanulók a gyakorlati idejüket ott töltötték kint a vállalatoknál, a gazdaság szférájában, most pedig közel 30 ezer ilyen tanulószerződés él már a rendszerben" - hangsúlyozta Magyar Bálint.

A kétnapos szakképzési konferenciát az Európai Bizottság és a Nemzeti Szakképzési Intézet közösen szervezte. A tanácskozás céljai között szerepel, hogy a részt vevő 19 tagállam képviselői az együttműködési lehetőségeket is megvizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában