Ország-világ

2006.03.04. 17:45

Bánó Attila a Magyar Újságírók Közösségének új elnöke

Lemondott tisztségéről Kósa Csaba, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke, aki 15 éven át, a szervezet megalakulása óta viselte ezt a tisztséget, helyére Bánó Attilát választották meg a szombaton tartott küldöttközgyűlésen.

BAMA

Kósa Csaba az MTI-nek elmondta, maga kérte felmentését, elsősorban személyes okokból.

A Magyar Újságírók Közössége (a két rendes közgyűlés közötti)  úgynevezett felező küldöttközgyűlést tartott a XI. kerületi  Ciszterci Rendházban - mondta el a szervezet új elnöke. Az itt  elhangzott elnöki beszámoló végén kérte a felmentését Kósa Csaba, és  maga javasolta új elnöknek Bánó Attilát.

A 39 küldött a beszámolót valamint a lemondást elfogadta, és a  szervezet szabályainak megfelelően megválasztotta az új elnököt.  Kósa Csabát tiszteletbeli elnökké választották, és elnökségi  tagságát is megtartotta. Az elnökségbe az időközben megürült egy helyre Darvas Miklóst választotta a MÚK küldöttgyűlése -  tájékoztatott a küldöttgyűlésről Bánó Attila. (mti)

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában