Ország-világ

2006.03.27. 12:55

Gyurcsány-Orbán vita április 5-én, miniszterelnök-jelölti vita 6-án

Április 5-én 19.00 órától kerül sor Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor, április 6-án ugyancsak 19.00 órától a négy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltjeinek vitájára; ebben állapodtak meg a négy párt képviselői hétfőn, Budapesten.

BAMA

"Április 5-én este 7 órától a volt és a jelenlegi miniszterelnök vitájára kerül sor, létrejön Orbán Viktor és  Gyurcsány Ferenc vitája. Április 6-án szintén 7 órától a négy  parlamenti párt miniszterelnök-jelöltjének vitájára kerül sor" -  jelentette be Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal politikai  államtitkára a többi párt képviselőinek jelenlétében az egyeztetést  követően.

A politikus ismertetése szerint a vitákat tévéstúdióban,  közönség nélkül, 90 percesre tervezik, a jelöltek pulpitus mögött  állva vitatkoznak egymással, egyben felkérik az országos  televíziókat, hogy élőben közvetítsék a vitákat.

Gál J. Zoltán - a többi párt képviselőjével egyetértésben - úgy  nyilatkozott, nem lát olyan veszélyt, ami meghiúsítaná a vitákat. Részletekről szólva elmondta, mind a két vitát egy moderátor  vezetné. Elképzelhetőnek nevezte, hogy a Gyurcsány-Orbán vitát más  moderátor vezetné, mint a miniszterelnök-jelöltek eszmecseréjét, de  neveket nem említett.

"Meg tudtuk azt mutatni, hogy a megegyezésre is képesek vagyunk,  megtaláltuk a közös nevezőt" - értékelte a viták időpontjáról  született megegyezést Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs  vezetője.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke úgy fogalmazott, fontosnak  tartják, hogy létrejött a négy párt miniszterelnök-jelöltjeinek  vitája, emellett helyénvalónak nevezte, hogy a két nagy párt  miniszterelnök-jelöltje külön is vitázik egymással.

Az MDF-et képviselő Hock Zoltán alelnök megfogalmazása szerint  pártja az április 6-i vitát tekinti miniszterelnök-jelölti vitának,  míg Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor eszmecseréjét a jelenlegi és a  volt miniszterelnökének.

Egy kérdésre válaszolva Gál J. Zoltán annyit tett hozzá az  elhangzottakhoz, hogy néhány, még nyitott kérdésről szakértők  folytatják az egyeztetést. (mti)

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában