Ország-világ

2006.03.28. 13:38

Megállapodást kötött az MDF a Baumag-ügy károsultjaival

A korrupció elleni harc jegyében kötött megállapodást kedden Budapesten az MDF a Baumag-ügy károsultjaival.

BAMA

A megállapodást Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese és Patyi István, a Baumag Általános Befektetési Szövetkezet és a jogutód  DunaProfit Ingatlanbefektetési Szövetkezet kárvallott befektetőinek  érdekképviseleti vezetője írta alá. Az eseményen részt vett Herényi  Károly, az MDF frakcióvezetője is.

Hock Zoltán elmondta: a megállapodásban az MDF vállalja, hogy  kormányzati pozícióba kerülése esetén eljár annak érdekében, hogy a  kárvallottak befektetéseit az állam veszteségeit megtérítse.

Az MDF a megállapodás értelmében a parlamentben szorgalmazza  majd a szükséges jogszabályok szigorítását a Baumag-ügyhöz hasonló  esetek elkerülése érdekében - fűzte hozzá.

Patyi István kifejtette: a megállapodást gazdasági  együttműködési szerződésnek tekintik, amelyben a Baumag károsultjai  vállalják, hogy támogatják az MDF-et a korrupció elleni harcban.

A Baumag károsultjai a banki kamatot meghaladó hozam reményében  léptek be a szövetkezetbe, s ott üzletrészt vásároltak. A  szövetkezet, amely 2003 októbere óta nem fizet tagjainak, a  vásárláskor opciós szerződésben vállalkozott arra, hogy az üzletrészt visszavásárolja a befektetőtől a lejárat napján, a tőke és az ígért hozam összegéért. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában