Ország-világ

2006.03.28. 15:32

Szigorítják az ellenőrzéseket a határon

A belügyminiszter utasítására szigorítják a határátlépés ellenőrzését, miután a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása szándékával robbantásokat terveznek a választási nagygyűléseken.

BAMA

Lamperth Mónika belügyminiszter meghatározta a határőrség országos parancsnokának, hogy a Magyar Köztársaság valamennyi határátkelőhelyén szigorítsák a határátlépés ellenőrzését, s fokozzák az ország teljes területén az Integrált Vezetési Központ összehangolt ellenőrzési tevékenységét - olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

A belügyi tárca vezetője utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy valamennyi közterületi rendezvény - különös tekintettel a kampányeseményekre - biztosítási tervét a titkosszolgálati forrásból származó információk alapján tekintsék át és tegyék meg a helyzetnek megfelelő szigorító intézkedéseket. A hazai és nemzetközi bűnüldöző szervekkel, mint az Europol és az Interpol, fokozzák az együttműködést a nemzetközi körözés alatt álló személyek felderítésére és elfogására.

Lamperth Mónika a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által meghatározottaknak megfelelően utasította az irányítása alatt álló rendészeti szervek vezetőit, hogy tegyenek meg mindent az állampolgárok biztonságának és nyugalmának megőrzése érdekében. A miniszterelnök kedden, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az elmúlt napokban a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása szándékával robbantásokat terveznek a választási nagygyűléseken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában