Ország-világ

2006.03.05. 15:22

Tüntetés Gyurcsány ellen MSZP székháza előtt

Mintegy ezer ember tiltakozott a Fidelitas és az 1956 Alapítvány szervezésében vasárnap délután Budapesten a Köztársaság téren, az MSZP székháza előtt. A szervezők a kormányfő korábbi, Veszprémben tett kijelentése ellen szerveztek demonstrációt.

BAMA

Balázs Piri László, az 1956 Alapítvány kurátora elmondta: azért gyűltek össze a szocialista párt székháza előtt, hogy megmutassák, nem félnek. A tüntetés elején lejátszották Gyurcsány Ferenc miniszterelnök veszprémi beszédét, amelyet a tömeg hangos tiltakozással fogadott. Többen fütyültek és kiabáltak, a helyszínen „Tégy a kitelepítés ellen” feliratú kitűzőket osztogatnak.

Több demonstráló transzparenseket tartott a kezében, amelyeken többi között az volt olvasható „Sintér, itt vagyunk”; „Gyurcsány, Kádár büszke lenne rád!”

Gyurcsány Ferenc február 25-én Veszprémben tartott fórumán azt mondta: „És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük.”
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában