Ország-világ

2006.04.09. 22:52

A küszöbön túl már mindenki mosolygott

Az MDF az Országház közelében lévő Parlament Café-ban rendezte be főhadiszállását. Itt szurkoltak a konzervatív párt vezető politikusai azért, hogy átlépjék az ötszázalékos küszöböt.

BAMA

"A választáson azért indultunk el önállóan, mert bizakodóak vagyunk" - mondta a Reggel.hu-nak Herényi Károly frakcióvezető, nem sokkal azután, hogy megjelentek az első közvéleménykutatási eredmények. Ezek nem támasztották alá optimizmusát: 4,2, illetve 4,7 százalékot jeleztek a pártnak. A körömrágós hangulat hamarosan oldódni kezdett. "Ahogy jönnek a nagyvárosi eredmények, úgy jön föl az MDF" - mondta Pusztai Erzsébet. Az izgalom percről percre fokozódott, ahogy a párt egyre közelebb került a bejutáshoz. 4,95 százaléknál Pusztai Erzsébet szemmel láthatólag megnyugodott, nevetett, tapsolt.

Nem sokkal tíz óra előtt óriási taps és ováció kísérte az öt százalékos küszöb átlépésének hírét. Herényi Károly megkönnyebbülten köszönte meg a szavazatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában