Ország-világ

2006.04.20. 13:39

A román elnök szerint példaértékű a romániai magyarság egysége

Traian Basescu a Szerbiában élő románok összefogását sürgette, hogy megvédjék jogaikat, és a román állam támogathassa őket. Az államfő meglátogatta a varseci ortodox katedrálist, ahol a szerbiai románokkal találkozott.

BAMA

A templomban jelenlévőknek elmondta, hogy a román állam ismeri az ottani román kisebbség gondjait. – Nem teszek szemrehányást senkinek, de megállapítom, hogy sikerült két román szervezetre szakadni – mondta Basescu.

Hozzátette: a román állam csak védheti a szerbiai kisebbségek érdekeit, ha egy reprezentatív szervezettel folytathat párbeszédet. Traian Basescu példaként a romániai magyar kisebbség egységét említette. Annak ellenére, hogy belső viták emésztik, a romániai magyarság a hatóságok előtt egyetlen szervezet által van képviselve. Hozzátette: így tudják megfelelően védeni jogaikat, amelyet Románia „az európai standardoknak megfelelően" biztosít. (szabadság) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában