Ország-világ

2006.04.25. 15:59

Összecsaptak a rendőrökkel az athéni tüntetők

Könnygázzal oszlatták szét a háborúellenes tiltakozókat Athénban, akik Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter látogatása miatt vonultak az utcára.

BAMA

Athénban több ezren gyűltek össze, hogy az Egyesült Államok politikája és a háború ellen tiltakozzanak. A helyszínre érkező rendőröket kövekkel, botokkal és benzines bombákkal dobálták meg, s a hatóságok könnygázzal válaszoltak. A tüntetőkhöz csatlakozó anarchisták nem csak a rendőröket támadták meg, hanem autókat gyújtottak fel és kirakatokat törtek be. Sérültekről vagy letartóztatásokról nincsenek hírek. A tüntetők közül sokan azzal vádolják Rice-t, hogy európai körútján egy esetleges Irán elleni háborúhoz keres szövetségeseket. Az amerikai külügyminiszter előzőleg elmondta, európai látogatásakor a balkáni békefolyamatról, a kettéosztott Ciprusról és az esetleges terrorfenyegetésnek kitett török-iraki határról tárgyal.

Condoleezza Rice ötnapos európai körútján kedden Costas Karamanlis görög miniszterelnökkel találkozott. Az amerikai külügyminiszter Görögország után Törökországot és Bulgáriát is felkeresi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában