Ország-világ

2006.04.17. 19:30

Új tempó elnevezéssel indít négynapos kampányt a Fidesz

Új tempó elnevezéssel indít négynapos kampányt húsvét után a Fidesz azzal a céllal, hogy az országgyűlési választások második fordulójában a KDNP-vel közös jelöltjei a még szabad száztíz mandátum közül a hetvenet elnyerjenek.

BAMA

Az elkövetkező négy nap mindegyikén egy-egy nagygyűlést tart a párt az aznapra jutó csaknem egy tucat választási rendezvény  mellett - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás.

Kedden 18 órakor Berettyóújfalun, szerdán 18 órakor Mátészalkán,  csütörtökön 17 órakor Budapesten, a Clark Ádám téren, pénteken 15.30  órakor Szombathelyen lesz nagygyűlésük. Orbán Viktor, a Fidesz  elnöke, a párt kampányának irányítója, az országos lista vezetője  mind a négy alkalommal megjelenik.

Deutsch-Für Tamás kiemelte, hogy a négy napon Orbán Viktor és a  párt más vezetői az ország mind a száztíz olyan egyéni  választókerületébe eljutnak, ahol a második fordulóban dől el a  mandátum sorsa.

Orbán Viktor kedden több mint 3100 kilométeres kampánykörútra  indul, egymaga "a még nyitva álló" egyéni választókerületek csaknem  felét keresi fel, naponta 6-9 választási rendezvényen vesz részt -  fűzte hozzá.

"Az előttünk álló négy napban egy jókedvű, lendületes, új  sebességre kapcsoló, egyértelműen pozitív, az emberek minél nagyobb  választási részvételét elősegítő, őszinte, az ország valós  helyzetéről beszélő és a Fidesz által az emberek mindennapjait  érintő problémákra megoldást kínáló programról szóló választási  rendezvényekre, gyűlésekre és nagygyűlésekre lehet tőlünk számítani"  - tette hozzá. Hangsúlyozta: továbbra is bíznak abban, hogy a  második forduló és az országgyűlési választások győztese a polgári  oldal, a Fidesz lesz.

Deutsch-Für Tamás kérdésre válaszolva kitért arra, hogy Mikola  István is számos rendezvényen vesz majd részt, arról azonban nem  tudott "fejből" nyilatkozni, mely napokon, az ország mely részein  találkozik majd a választókkal.

Arra a felvetésre, mennyire koncentrál a Fidesz kampánya az  MDF-szavazókra, a politikus azt mondta: mindenkinek a támogatására,  részvételére, szavazatára számítanak, aki a kormányváltás mellett  döntött az első fordulóban. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában