Ország-világ

2006.05.09. 11:05

Gyárfás Tamás elmegyógyintézetbe küldené a városatyákat

Megadta a közterület-használati engedélyt az úszó Európa-bajnokság ideiglenes létesítményeihez a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága. Erről rendkívüli ülésén döntött a testület, adta hírül az InfoRádió.

BAMA

A testület azért kért építéshatósági ellenőrzést a Margit-szigeten, mert az építtető több nagy értékű fát vágott ki engedély nélkül, a teherautók pedig nem a kijelölt útvonalon, hanem a zöldterületen át jártak. Múlt szerdán a kormánypárti és az ellenzéki képviselők szavazategyenlősége miatt elutasították az úszóbajnoksághoz szükséges átmeneti létesítmények építési engedélyének megadását. Ezzel az amúgy is túlságosan elhúzódó építkezés határidejének betarthatósága komoly veszélybe került.

A mostani ülésen a kormánypárti többség voksaival döntöttek az építési engedély megadásáról. A képviselők ugyanakkor egyhangúlag elfogadhatatlannak nevezték, hogy az építkezés végén kértek engedélyt a munkához, és bírálták az Európa-bajnokság szervező bizottsági elnökét, Gyárfás Tamást is, aki a nyilvánosság előtt durva megjegyzésekkel illette a képviselőket az elhúzódó döntés miatt. Az úszószövetség elnöke május 5-én az InfoRádióban rémálomnak nevezte azt, ami az uszodaépítés körül zajlik. Szerinte 2002 óta még arról sem tudtak megállapodni az illetékesek, hogy lehet-e fűmagot vetni. Gyárfás Tamás hozzátette: elmebeteg állapot most erről vitázni, és akik ilyen döntéseket hoznak, azokat elmegyógyintézetbe kell küldeni, nem bizottságokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában