Ország-világ

2006.05.18. 18:37

Káoszt okozott a tomboló tájfun a kínai tengeren

Délről kelet felé halad az a viharzóna, amely már 11 ember halálát okozta Kínában. A tájfun csütörtök reggel csapott le a távol-keleti országra, s eddig több, mint egymillió embert kellett kitelepíteni.

Cs. E.

A Csancsu a legerősebb vihar, amely a Dél-kínai-tenger környékén pusztított az utóbbi időben. Eddig legalább 48 áldozatot követelt Ázsiában, legtöbbjük a hét végén a Fülöp-szigeteken vesztette életét. Huszonhét vietnami halász is eltűnt a partmenti vizeken. Tajvannál két nőt sodort el a tenger, Japán déli részén három fiú úszott a part közelében, de csak egyet sikerült közülük kimenekíteni. Másikuk meghalt, míg a harmadikat továbbra is keresik. Kínában a kitelepítések óriási felfordulást okoztak, aki nem tudott rokonokhoz, barátokhoz menekülni, most sátrakban, iskolában, raktárakban várja ki a vihar végét. A hatóságok legalább 100 ezer hajót rendeltek vissza a tengerről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában