Ország-világ

2006.05.23. 18:06

Mindenki előkerült az égő lőszerraktárból

Egy égési sérültje van annak a lőszerraktártűznek, amely kedden délután keletkezett a Heves megyei Sirok közelében. A hírek korábban három eltűnt személyről szóltak, de a cégvezető szerint a létszámellenőrzés után nyilvánvalóvá vált, hogy mindenki megvan.

BAMA

A tűzoltók a jelzést 15 óra 20 perckor kapták, miszerint a Sirokhoz közeli ipari létesítményen belül egy hatszáz négyzetméteres lőszerraktár ég - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A lőszerraktár jelenleg egy civil cégé, becslések szerint 2-3 kamionnyi kézifegyver-lőszereket és gránátokat - többek között RPG-gránátokat is - tároltak a korábban honvédségi tulajdonban lévő létesítményben. Mivel a raktár egy kilométerre van a településtől, a lakosság nincs veszélyben - tette hozzá.

A tűzoltók a nagy hőhatás miatt nem tudják megközelíteni a raktárt, ahonnan a felrobbanó lőszerek miatt folyamatos durranásokat, pukkanásokat hallani, bár ezek intenzitása csökken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában