Ország-világ

2006.11.22. 16:27

Hazahívják az MKP-és diplomatákat

A szlovák külügyminisztérium hazahívja a magyar származású szlovák nagyköveteket

BAMA

Minden valószerűség szerint hazahívnak két, a Magyar Koalíció Pártja által javasolt magyar származású szlovák nagykövetet. Mészáros Lajos Törökországban szolgálatot teljesítő diplomatának tavasszal amúgy is lejárna a szolgálati ideje, de Bauer Győző svédországi diplomata csak ez év tavaszán kezdte meg szolgálati idejét.

Ján Kubis szlovák külügyminiszter nem kívánta kommentálni a szlovák sajtó értesüléseit. Korábban a politikus azonban felszólította a szlovák diplomatákat: gondolkozzanak el, nem érzik-e magukat politikai jelöltnek, azaz nem illene-e távozniuk. A szlovák diplomácia vezetője szerint pontosan azok válaszoltak ilyen szellemben, akikre gondolt.

Mindkét magyar diplomatát az MKP javasolta, akárcsak Schill Istvánt, akit azonban tapasztalatai miatt nem rendelnek vissza Svájcból. Schill vezényelte le az uniós csatlakozási tárgyalások során a statisztikai fejezetről folytatott egyeztetéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában