Ország-világ

2007.02.16. 11:40

Csemege lesz a hétvégi norvég rali-futam

Harmadik fordulójához érkezett a rali-vb. A januári monte-carlói és a múlt heti svéd ralit követően hét végén Norvégiában száguldanak a pilóták. Az újabb skandináv rali most debütál, a terep a mezőny többsége számára teljesen új lesz.

BAMA

Ennek leginkább az észak-európai pilóták örülnek, élükön a norvég születésű Petter és Henning Solberggel, a finn Marcus Grönholmmal és rajongóikkal. Akik már versenyeztek a norvég terepen, elmondták, hogy általában lassabb és szűkebb utak jellemzik, mint a svéd ralit. Ráadásul sokkal hegyesebb-dombosabb vidéken mennek majd át.

Amellett, hogy ezúttal mindenki tiszta lappal indul, még az is nehezíti a helyzetet, hogy sokkal több hóval kell a csapatoknak megküzdeniük, mint az elmúlt hét végén. A legoptimistább jóslatok szerint is fogcsikorgató hideg és rengeteg hó várható, így hatalmas „hókorlátok” szegélyezik majd a gyorsasági szakaszokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában