Ország-világ

2007.02.23. 10:18

Elengedték a gyanúsított olasz szurkolókat

Az előzetes letartóztatásba helyezett hét cataniai futballhuligán közül hat csütörtökön hazamehetett és a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

BAMA

Az előzetes letartóztatásba helyezett hét cataniai futballhuligán közül hat csütörtökön hazamehetett és a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Egyedül a rendőrgyilkossággal gyanúsított tizenhét éves rendbontó - akinek nevét továbbra sem hozzák nyilvánosságra - marad  őrizetben, ő a kihallgatások során ártatlanságát hangoztatta. A gyanúsítottat a rendőrség videofelvételek tanulmányozása után fogta el.

A hat távozó közül öt házi őrizetben marad, egy drukkernek pedig minden nap ugyanabban az időpontban jelentkeznie kell a rendőrségen. Február 2-án, a Catania-Palermo bajnoki után kirobbant verekedések során egy rendőrt megöltek.

Az olasz szövetség a szezon végéig betiltotta a cataniai stadiont, a klub fellebbezett a döntés ellen, amely csütörtökön jogerőre emelkedett, miután a másodfokon eljáró testület is helybenhagyta a bezárásról hozott határozatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában