Ország-világ

2007.02.07. 16:47

Hétmillió forint értékű kokaint csempészett Mexikóból

Mexikóból repülőgéppel utazva Bécsig, majd onnan autóval csempészte tovább kábítószert

BAMA

A zalaegerszegi rendőrök még február másodikán este, a 76-os főúton, Zalacsány és Nagykapornak között állítottak meg egy BMW-személygépkocsit, benne két harminc év körüli férfival és egy hasonló korú nővel.

A szervezett akcióban a két budapesti lakhelyű, zalaegerszegi származású férfi zsebében, utazótáskájában és egy preparált borotvahabos flakonban összesen 110 gramm kokaint találtak. Az ezt követő fővárosi házkutatáskor még 500 gramm kokaint, 150 gramm marihuánát, valamint digitális patikamérleget, a tömény kokain fogyasztásához szükséges tejport és villámzáras tasakokat foglaltak le.

Az eddigi nyomozási adatok szerint az egyik elfogott férfi Mexikóból repülőgéppel utazva Bécsig, majd onnan autóval csempészte tovább az értékesítésre szánt kábítószert, feltehetően a borotvahabos flakonokba rejtve. A lefoglalt kábítószerek értéke több mint hétmillió forint, s ez az utóbbi évek egyik legnagyobb zalai kábítószeres fogás.

Mindhárom személyt  előállították a zalaegerszegi rendőrkapitányságra, s közülük a két őrizetbe vett férfit a bizonyítékok alapján, a bíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezte kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával. A kapcsolódó terjesztői hálózat és a szállítási útvonalak szélesebb körű felderítése érdekében tovább folytatják a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában