Ország-világ

2007.02.25. 18:16

Száznál is több szobája van a legdrágább eladó ingatlannak

Ezt az eldugott falusi rezidenciát még a leggazdagabb magyar is csak nagy nehezen engedhetné meg magának

BAMA

Száznál is több szoba, huszonkét fürdőszoba, öt úszómedence, mindez összezsúfolva hat emeletre, 4600 négyzetméteres alapterületen. A nagy-britanniai Updown kastély vezeti a The Forbes magazin aktuális listáját, amelyet a világ legdrágább eladó ingatlanjairól állított össze. Ezt az eldugott falusi rezidenciát azonban még a leggazdagabb magyar is csak nagy nehezen engedhetné meg magának. Az árát ugyanis 138 millió dollárban, azaz 26 milliárd 496 millió forintban határozta meg az ingatlant birtokló befektetőcég.

A lista második helyezettje Szaúd-Arábia volt amerikai nagykövetének rezidenciája, a „Hala-Ranch”. A 135 millió dollárra, azaz csaknem 26 milliárd forintba kerülő ingatlan némiképp szerényebb méretű, csak 16 hálószobája és 15 fürdőszobája van. Elhelyezkedése azonban a világ egyik legdrágább lakóházává teszi: egyenesen a coloradói Sziklás-hegység egyik meredek gerincére épült. Megközelíteni is csak helikopterrel érdemes, erre szolgál a hat leszállópálya.

Donald Trump a világ egyik leggazdagabb emberének eladó villája a harmadik helyre szorult, ám a multimilliomos így sem bánkódhat: 2004-ben alig negyvenmillió dollárért szerezte meg a floridai álomvillát, most pedig a háromszorosáért, 125 millió (24 milliárd forint) dollárért válik csak meg tőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában