Ország-világ

2007.03.16. 16:52

Demszky és Lendvai Orbánt okolja

É. S.

„A Fidesz nagygyűlésének egyetlen résztvevője sem felelős a történtekért, rendészeti összefüggés nincs a nagygyűlés és a  zavargások között, de erkölcsi és politikai összefüggés van a Fidesz elnökének egész politikája és a rendzavarások között” –  jelentette ki tegnap Lendvai Ildikó.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint ez a politika felbújt, utat nyit és fölment: felbújt a rendbontásra, utat nyitott aznap, és fölment utólag. „Felbújt, hiszen hónapok óta azt lehet hallani, hogy a népnek  joga van a kormány elkergetésére; utat nyit, amikor Orbán Viktor a maszkos rendőrök elleni bátor fellépést dicsőíti”  – hangoztatta Lendvai. A frakcióvezető szerint a vandáloknak nincs tömegtámogatásuk.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere szerint az a több száz ember, akik békés ünneplés helyett utcai zavargásokkal fejezték ki véleményüket, nem demonstráltak, hanem erőszakkal próbálták meg a főváros békéjét  feldúlni. A liberális politikus köszönetét fejezte ki Rogán Antal V. kerületi  polgármesternek és Pokorni Zoltánnak, a Fidesz alelnökének, hogy elítélték a Petőfi szobornál történteket. Az előző nap  „legagresszívabb szereplőjének” viszont Orbán Viktort nevezte, aki ismét a demokráciát kívánta aláásni és a jogállam rendjét veszélyeztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában