Ország-világ

2007.03.29. 17:54

Kevésbé lesznek kiszolgáltatottak a legkisebb cégek

BAMA

Hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti a kormány a kétszázmilliárd forintra becsült körbetartozások mérséklése érdekében szükséges intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot – tudatta tegnap közleményben a kormányszóvivői iroda. A legfontosabb cél, hogy védelmet kapjanak a vállalkozói láncolatban hátrébb lévő magyar kis- és középvállalkozások is, és biztosan hozzájussanak pénzükhöz a fővállalkozótól.

A javaslatcsomag a csődtörvény tervezett módosításával lehetővé tenné, hogy a fizetési határidőt követő 15 nap elteltével megindítható legyen a felszámolási eljárás, ha az adós a hitelező írásbeli felszólítására sem egyenlíti ki tartozását.

A vállalkozók kiszolgáltatottságát csökkenti egyebek között az is, hogy közbeszerzési eljárást csak úgy lehetne indítani, ha az ajánlatkérő igazolja, rendelkezésére áll az ellenszolgáltatás fedezete. Közzé kellene tenni a nyertes ajánlattevő és az ajánlatkérő között megkötött szerződés tartalmát. Arról is tájékoztatni kell, ha a fővállalkozó valamelyik alvállalkozóját nem fizette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában