Ország-világ

2007.03.21. 20:28

Magyaország – Kanada 19–3 (4-1, 5-1, 4-0, 6-1)

Az új-zélandiak elleni könnyed labdázás után vélhetően nehezebb meccs vár a mieinkre. Noha a győzelem itt is kötelező, Kemény Dénes szerint a kanadaiak nem vehetők félvállról. Szavait igazolta, hogy a juharlevelesek – némi meglepetésre – a nyitányon egy góllal legyőzték Romániát.

Stanga István

 Magyarország: Nagy V. (K), Varga Dániel, Madaras, Varga Dénes, Kásás, Szívós, Kiss G., Benedek, Fodor, Biros, Kis G., Szécsi (K). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Kanada: Robin Randall (K), Constantine Kudaba, Jonathan Ruse, Kevin Mitchell, Kevin Graham, Thomas Marks, Brandon Jung, Daniel Stein, Aaron Feltham, Noah Miller, Jean Sayegh, Nathaniel Miller, Nicholas Youngblud (K). Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovic. 

Játékvezetők: Tulga (török), Balfaanbajev (kazah).

Gólszerzők: Fodor, Biros (4), Kásás (3), Benedek (2) Kis G. Molnár, Szívós (2), Varga Dénes, Madaras (2), Varga Dániel, Kiss Gergely, ill. Miller, Feltham, Marks.

Gólok/emberelőnyök: 3/12, ill. 1/9

Gólok/ötméteresek: 2/2, ill. 0/0         

1. negyed: Elkezdődött a mérkőzés, a kanadaiak hozták el a labdát. Máris vezetünk, Fodor Rajmund lőtt gólt, 1-0.  Három perc telt el, a kanadaiak emberelőnyben támadhattak, de kivédekeztük. Jól védekezünk, de újra kanadai emberfór. Ezúttal ki is használták, Miller révén, 1-1.

Nem sokáig örülhettek a kanadaiak, mert Biros révén ismét vezetünk, 2-1.  Kásást kiküldték ki, de az ellenfél hibázott, majd az ellentámadásból Kásás révén növeltük az előnyt, 3-1. Megint a mieink kerültek emberhátrányba, de szerencsére az előbbi forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, most is Biros lőtt gólt, 4-1. A juharlevelesek közül is „kiszórtak” egyet a bírók, de nem tudtuk kihasználni. Vége az első negyednek.

2. negyed: Madaras megint csak nem hozta el a labdát. Benedek azonnal gólt lőtt, 5-1.  Fodort küldték ki a bírók, viszont az egyik legjobb kanadait, Grahamet is kiállították rúgásért cserével, végleg. Közben Kis Gábor révén újabb gólt lőttünk, 6-1, majd Benedek ismételt,  7-1. A gólszerző Benedek volt kénytelen elhagyni a medencét, de a kanadai előny újfent kimaradt. Most mi támadhattunk fórban, de hiába. Molnár Tamás szép góljával már 8-1. Jól védekezés után Szívós remekül húzta a labdát a kapuba, 9-1. A kanadaiak megszerezték második góljukat, igaz, ehhez Szécsi is killett, 9-2. Millert kiküldték a bírók, de nem éltünk az előnnyel, aztán Kásást, de  a kanadaiak is hibáztak. Szünet.

3. negyed:  Biros már a harmadik gólját lövi, 10-2. Varga Dániel kapott 2 perces büntetést, de megúsztuk a hátrányt. A másik Varga, Dénes viszont gólt szerzett, 11-2.  Biros őrületesen nagy góljával már tíz gól a két csapat közötti különbség, 12-2. Ezúttal Madaras talált a kanadaiak hálójába, 13-2. Fórhoz jutottunk, ám Varga Dénes a blokkba lőtte a labdát, majd mi sem éltünk egy emberelőnnyel.

4. negyed: A záró negyedben mi hoztuk el a labdát. Ötmétereshez jutottunk, Kásás nem hibázott, 14-2. Kanadai fór, megint kimaradt. Megint ötméteres lőhetünk, most Varga Dániel eredményes, 15-2. A kanadaiakon az időkérés sem segített, Madaras újabb gólt lőtt. 16-2. Megszületett a harmadik kanadai gól, Marks révén, 16-3. Szívós remek gólja után 17-3, pillanatok múlva pedig 17-4, ugyanis Kásás is eredményes. Jószerivel a csapatból már csak Kiss Gergely nem lőtt gólt... eddig. Mert ő is feliratkozott, 19-3.

Látványos, könnyed játékkal aratott magabiztos sikert a magyar válogatott az egyre inkább reményvesztett ellenfelével szemben. Ezúttal az érdekes felfogásban ténykedő játékvezetőkre sem kellett figyelnünk, olyan nagy volt a különbség a két csapat között. Legközelebb, szombaton, Romániával találkozik a magyar válogatott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában