Ország-világ

2007.03.27. 19:02

Meg kell ismételni a cigány elnökválasztást

„Több szempontból sem felelt meg a törvényesség követelményeinek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) alakuló közgyűlése, ahol elnököt is választottak, ezért meg kell ismételni” – tudatta kedden a nyilvánossággal a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője.

Vég M.

Forgács Imre ezért felkérte a megválasztott képviselőket, hogy április 13-ig megtartandó újabb közgyűlésen szüntessék meg a törvénysértéseket. „A közigazgatási hivatal döntése visszaadta a magyarországi cigányságnak a jogállamiságba és a demokráciába vetett hitét, hiszen ennyire nyilvánvalóan jogsértő választás még nem történt, mint március 13-án” – fogalmazott tegnapi szolnoki sajtótájékoztatóján Farkas Flórián. A Lungo Drom elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője győzelemként értékelte az OCÖ alakuló ülésének megismétlését, ugyanakkor a közigazgatási hivatal segítségét kérte a törvényes lebonyolításhoz.

„Tudomásul vesszük a döntést és készen állunk az új megmérettetésre. Meggyőződésünk, hogy a Magyar Cigány Fórum (MCF) többségben van és megnyeri a választást” – mondta Kozák János, akit a március 13-án úgy választottak meg OCÖ elnöknek az MCF szimpatizánsai, hogy a kialakult lökdösődés miatt berekesztett ülésről távoztak a többségben lévő Lungo Drom képviselői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában