Ország-világ

2007.03.28. 15:20

Megnősült a világ legmagasabb embere

27 év és majd 70 centi. Ennyi van a világ legmagasabb embere és újdonsült asszonykája között, akit az 56 éves férfi társkereső hirdetésen keresztül ismert meg.

BAMA

„Miután világszerte szétküldtem a házassági hirdetésem hosszú válogatás kezdődött, de végül az erőfeszítéseim megtérültek” – mondta el a 236 centis kínai óriás egy pekingi napilapnak. Bao Hszi-sunto-nak azonban nem kellett volna világgá kürtölni nősülési szándékát, ugyanis végül saját szülővárosából választott magának társat - egy 29 éves, 170 centi magas hölgyet. A Belső-Mongóliában élő égimeszelő egyébként 16 éves koráig normálisan nőtt, ekkor azonban megnyúlt, s hét évvel később már elérte mai magasságát. A hirtelennövést még az orvosok sem tudták megmagyarázni.

Bao pásztorként dolgozik, de amióta bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe, élete szinte a kamerák előtt zajlik. Gyakran szerepel reklámokban, ám nagy port vert fel, amikor tavaly decemberben megmentett két delfint. Az állatok megrágcsálták medencéjük műanyag részét, s a gyomrukba került plasztik lapocskáktól rosszul lettek. A gondozók a műtét mellett határoztak, ám ekkor egyiküknek eszébe jutott Bao. A jóságos óriás pedig elutazott, hogy 108 centis karjával kiszedegesse a delfinek gyomrából az életüket veszélyeztető műanyag törmeléket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában