Ország-világ

2007.07.06. 16:32

A családja szerint a klímaváltozáson dolgozott a skóciai terrorista

BAMA

„Nagy horderejű bizalmas terven dolgozott a glasgow-i repülőtér indiai merénylője” – írta pénteki számában a Times of India. A 27 éves Kafil Ahmed június 30-án faltörő kosként vezette neki gépkocsiját a Nagy-Britanniában, a glasgow-i repülőtér bejáratának.

Kafil Ahmed foglalkozására nézve nem orvos, hanem repülőmérnök, a briteknél doktorált. Májusban Bangalorban élő családjának azt mondta, tervez valamit a globális felmelegedéssel kapcsolatban. Többet nem árult el. Családjának több tagja érintett a londoni és glasgow-i merényletkísérletekben. A nyomozás során őrizetbe vett egyik orvos, Szabil Ahmed a bátyja, míg az Ausztráliában elfogott Mohammed Hanif  az unokatestvére.

Az ausztrál rendőrség vezetője pénteken bejelentette, Perthben, és az ugyancsak Nyugat-Ausztráliában fekvő Kalgoorlie-ban olyan számítógépeket koboztak el, amelyek kapcsolatban álltak az összeesküvéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában