Ország-világ

2007.07.22. 15:08

Antiszmog jegyet kell váltani a Belvárosba

BAMA

A milánói városvezetés a hét végén megszavazta az úgynevezett antiszmog jegy bevezetését az olasz nagyvárosban az év során. Ezt a járművükkel a város történelmi központjába behajtóknak kell majd fizetniük, a munkanapokon, és különböző értékben járműfajtánként.

A rendszert kísérleti jelleggel vezetik majd be, egy éves időtartamra, és legfeljebb 10 eurónyi költséget jelent majd a városközpontba is autóval bejutni kívánók számára. Mintegy 90 ezer autó forgolódik a milánói belvárosban naponta, ebből 40 ezer a helyi lakosé. Számítások szerint úgy 40 millió eurónyi pénz folyhat majd be a város kasszájába a jegy alkalmazásának idején.

Egyelőre az úgynevezett védelmi övezet kijelölésére kerül sor, majd pontosítják az intézkedéssel elérendő célt, a légszennyezettség adott mértékű csökkentését(legalább 20 százalékot szeretne elérni a városvezetés), illetve a speciális esetekben, speciális járművekre fizetendő pénzt, a bérleti rendszert, stb.. Olasz közlések szerint 2 eurónál olcsóbban nem lehet majd bemenni Milánó központjába reggel 7 és este 7 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában