Ország-világ

2007.07.09. 19:29

Ezermilliárd forintnyira a gazdaság fehérségétől

H. M.

Ezermilliárd forint adó- és járulékbefizetés maradt el a tavalyi évben a szürke- és feketegazdasági tevékenységek miatt –közölte Gyucsány Ferenc hétfői sajtótájékoztatóján. Ebből az összegből legalább 10 százalékponttal lehetne csökkenteni a járulékterheket, arról nem is beszélve, hogy ez éppen a kétszerese a legálisan működő vállalkozások éves társasági adóbefizetésének.

A miniszterelnök tegnap megbeszélést folytatott a gazdaság kifehérítéséről a vámhatóság, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az adóhatóság és a Munkaügyi Főfelügyelőség vezetőivel. Az érintett szervezeteknek ki kell dolgozniuk, hogy milyen intézkedéseket terveznek a feketegazdaság még erőteljesebb visszaszorítására. Az APEH legfőbb feladata, hogy minél több adózót vonjon be a közteherviselés alá, az OEP-nak pedig ki kell szűrnie a potyautasokat. A Munkaügyi Főfelügyelőségnek még inkább védenie kell a munkavállalók érdekeit, míg a VPOP legfontosabb feladata a hamisított termékek visszaszorítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában