Ország-világ

2007.07.19. 16:27

Húsz év alatt jó kétmilliárd dollárt produkált a legendás Rolling Stones

Várszegi Olívia

Kérdésünkre először eltitkolták a pesti luxushotelben, mennyiért is szállt meg a Rolling Stones a koncert idejére. Arra viszont később válaszoltak, hogy egy luxuslakosztályban náluk napi cirka másfélmillióért lehet megpihenni.

A rockmatuzsálemek másodszor lépnek színpadra kishazánkban, először 1995-ben léptek fel Budapesten. A Stones csütörtökön délután magánrepülőgéppel érkezett Pestre, és várhatóan vasárnapig maradnak. A koncert hatalmas felkészülést igényel a szervezőktől, egy 28 méter magas 62 méteres, 300 tonnás színpadot kell felállítaniuk. 62 kamion szállította a saját technikát, és több mint 200 ember dolgozik azon, hogy minden rendben menjen.

Mick Jagger a belgrádi koncert előtti rosszullétet már kiheverte, egészségesen érkezett hozzánk. Zenekarával 20 év alatt vagy kétmillliárd dollárt keresett. Senki sem tudja, hogy az együttes bevételepontosan mennyi. Nem konkrét összeget kérnek fellépéseikért, hanem a teljes bevételt, amiből fedezik a koncertek kiadásait.

A Bigger Bang világturné ma esti kétórás fordulóján gigantikus show lesz a Puskás stadionban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában