Ország-világ

2007.07.06. 16:58

llegálisan tárolt állateledelt füleltek le az ellenőrök

H. M.

Húsz tonnányi engedély nélkül tárolt állateledelt foglalt le a hatóság egy gödöllői családi házban lakossági bejelentés nyomán. A Hollandiából származó áruból négy tonnányi jelöletlen volt, a maradék tizenhat tonna egy részének pedig már lejárt a szavatossági ideje.

Több liter körömlakklemosó is előkerült, ami a hatóság feltételezése szerint ahhoz kellett, hogy az eredeti címkék adatait eltüntessék. Ezt azonban nem tudták bizonyítani az ellenőrök, a tetten ért vállalkozó és asszisztense pedig azt állították, hogy otthoni használatra vették a lemosót.

Hajós Ádám, a Pest megyei állategészségügyi igazgatóság vezetője kérdésünkre elmondta: a tettes együttműködött a hatósággal, egyedül a sajtó munkatársait nem volt hajlandó beengedni. Az állateledel megsemmisítésének módjáról, a tulajdonosnak kell gondoskodnia, s a bírságon kívül annak összes költségét is köteles kifizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában