Ország-világ

2007.07.02. 13:30

Nyilvános a gyilkos anya búcsúlevele

Anyagi ellehetetlenülésükkel és a család megbomlásával indokolta szörnyű tettét a két gyermekét meggyilkoló családanya

mti

Anyagi ellehetetlenülésükkel és a család megbomlásával indokolta szörnyű tettét búcsúlevelében az a hatgyerekes családanya, aki két kétéves ikerfiával kivetette magát egy 8. emeleti ablakból még vasárnap este Debrecenben. Kormos János rendőr alezredes hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón az asszony hátrahagyott négyoldalas búcsúleveléből idézett, amelyet férjének írt. A búcsúlevél egészét, bár az asszony kifejezetten kérte, a rendőrség nem hozza nyilvánosságra - mondta a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, hozzátéve, hogy a levelet átadják a férjnek, aki majd eldönti, hogy megismerteti-e a közvéleményt annak teljes tartalmával.

Kormos János elmondta: szemtanút még nem talált a rendőrség, így pillanatnyilag nem tudják, hogy az anya együtt ugrott-e ki a gyerekekkel, vagyis előbb kivetette őket az ablakon, majd utánuk ugrott.

Az asszony, tettét megelőzően, egy ismerősével találkozott. Vele volt a két iker és az egyik lánya, de - az érintett tanú vallomása szerint - semmi előjele nem látszott rajta zaklatottságnak, vagy annak, hogy milyen szörnyű dologra készül. Nem sokkal ezután az anya a lányát boltba küldte, az ikrekkel pedig felkereste azt a házat, ahol korábban két évig albérletben laktak, s a 8. emeletre ment és megtörtént a tragédia.

A búcsúlevél tartalmából a rendőrök csak annyit ismertettek, hogy a férj két hete költözött el a családtól, így az anya a 6 gyerekkel kilátástalan helyzetben maradt, szinte filléres gondjai voltak. A 35 éves anya egy 9, egy 12, egy 14, és egy 16 éves gyereket, három lányt és egy fiút hagyott hátra.

A rendőrök a gyámhatóságot is értesítették az ügyről, és később derül ki, hogy az apa, vagy esetleg a rokonok nevelhetik-e a gyerekeket, vagy más megoldást kell találni az elhelyezésükre. Az ügyben a rendőrség folytatja az eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában