Ország-világ

2007.07.04. 13:56

Soha többé nem lesz munkaképes Toller

BAMA

Elnapolta a Szekszárdi Városi Bíróság Farkas László vezette büntetőtanácsa a Toller Lászlóval és gépkocsivezetőjével 2006. június 19-én történt baleset tárgyalásának folytatását szerdán; az újabb tárgyalási napot az ítélkezési szünet utáni időszakra tűzték ki. A védelem indítványának lényege, hogy a vádlott házastársát érdemben kívánják meghallgatni, ő ugyanis eddig nem tett vallomást, indítványozták továbbá új szakértő meghallgatását, de erről nem döntött még a bíróság - közölte Farkas László.

Meghallgatták az igazságügyi orvos szakértőt is, aki a balesetet követően a kórházban elhunyt Szőke János gépkocsivezető sérüléseiről elmondta: halálához az a tüdőzúzódás vezetett, amelyet a kormánykeréknek ütközve szenvedett el annak következtében, hogy nem volt bekötve a biztonsági öve.

Toller László valószínűleg nem lesz többé munkaképes, a politikus csak gondos intenzív ellátással tartható életben. A vizsgálat megállapította: " teljes gyógyulással, vagy minőségi élethelyreállással számolni nem lehet". A szakvélemény szerint a biztonsági öv használatával elkerülhető lett volna a koponyasérülés, ami miatt több mint egy éve éberkómában van a politikus.

Toller László állapotát tovább úgy jellemezte, nyílt koponyacsonttörése olyan agyroncsolódást okozott, amelynek következtében tartós egészségkárosodást szenvedett, így élete csak a jelenlegi folyamatos, intenzív ápolással tartható fenn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában