Ország-világ

2008.02.22. 06:10

A bébiétel vegyszermentes, ellentétben a primőrökkel

Mindenféle gyümölcs, zöldségféle, hús és hal megtalálható a bébiételekben, ezért érdemes az üvegen lévő feliratokat alaposabban átböngészni. Az otthon kreált menüvel szemben a gyári bébiételek előnye, hogy ellenőrzött alapanyagokból készülnek.

R. V.

A biovédjeggyel ellátott termékeknél pedig a vegyszermentes technológiát is ellenőrzik. A bébiételek konzervek, de hőkezeléssel, mesterséges szerek hozzáadása nélkül tartósítják őket. Az engedélyezett termékeket pedig folyamatosan ellenőrzik a felügyeleti szervek (ÁNTSZ, fogyasztóvédelem), de a gyártók maguk is ügyelnek a minőségre. A bébiételek ezért egészségesebbek, mint a zöldségesnél kínált termékek, amelyek vegyszertartalmáról a vásárló keveset tud.

A bébiétel-vásárlás és felhasználás legfontosabb szabályai: soha ne vegyen meg olyan üveget, amelynek benyomható a teteje. Az üveget teheti mikrohullámú sütőbe, de az ételt felmelegíteni csak egyszer szabad. Tiszta kanállal nyúljon az üvegbe, hogy a maradékot a hűtőből később felhasználhassa. Kóstolja meg, amit a babának ad, ő is szívesebben eszi meg azt, ami láthatóan a mamának is ízlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában